JUGUEM!

LA MITJONADA

És el joc ideal per a que els vostres fills us ajudin a doblegar la roba (els mitjons en aquest cas). El joc es basa en trobar més parelles de mitjons que l'altre jugador. Per a fer-ho més divertit podem inventar una manera de desplaçar-se.

BUSCAR TRESSSORS

És un joc molt divertit. Poseu un munt d'objectes dins una galleda, tapeu-los amb una manta o el que tingueu. A la senyal els jugadors han de trobar el que el dinamitzador digui. El primer que ho trobi guanya el punt.

CAÇA CUES

Col·loqueu-vos el mitjó a la cintura. A la senyal heu d'intentar agafar el mitjó de l'altre jugador abans de que us el prengui a vosaltres. No podeu llençar-vos al terra ni agafar a l'altre jugador.

TREPITJA CUA

Agafats de les mans heu d'intentar trepitjar la cua de l'altre jugador i fer-li fora. La cua s'ha de col·locar al mitjó i podem utilitzar un mitjó llarg. No està permès tirar al terra l'altre jugador ni empentar.

GLOVOLEI

Teniu ganes de fer un partidet de volei? No més necessiteu una xarxa (pal escombra), seure al terra i un globus. La norma principal és que no ens podem aixecar del terra pel colpejar el globus.

CONNECTA 4

Fer un circuit. El jugador s'ha de desplaçar fent les accions motrius acordades. Quan arriba al tauler de joc posa una fitxa i torna al punt de partida. Surt l'altre jugador. Qui fa 4 en línia guanya la partida. Si no teniu el joc físic el podeu fer en paper. Aquí us deixo un enllaç de com es fa: CONNECTA 4 EN PAPER

VELOCITAT DE REACCIÓ

Es col·loquen els jugadors un enfront de l'altre i al mig una tauleta o cadira amb un parell d'objectes a sobre. El "mestre" dona consignes als jugadors (saltar com granotes, com cavalls, tocar-se el nas...) però en un moment donat nombra un dels objectes. Qui l'agafa primer guanya un punt.

BITLLES

Jugueu al clàssic joc de bitlles utilitzant els cilindres de cartró dels rotlos de paper higiènic. Si voleu els podeu decorar per a que quedin més macos. (MIREU EXEMPLES CLICANT AQUÍ). També podeu anar variant la manera de fer els llençaments.

CURSA DE CULS

Necessiteu uns draps per posar-los al cul. Els jugadors es col·loquen a un costat i a una distància es posa un objecte (ampolla). A la senyal han de desplaçar-se arrossegant el cul. Les mans han d'estar en tot moment al cap. Només es poden treure per agafar l'objecte.

DUEL DE PUNTERIA

Per a 2 jugadors. Col·loqueu-vos cadascun a un extrem amb una ampolla al terra amb una mica d'aigua. Per torns (comença qui tingui la menor edat) heu d'intentar fer caure la torre de l'altre jugador. Qui faci 3 punts guanya la partida.

EL CUC I LA GALLINA

Un fa de cuc i l'altre de gallina. A la senyal el cuc s'escapa i la gallina conta fins a 10 abans d'anar a atrapar el cuc. Quan l'atrapa el cuc s'ha de quedar ben quiet i la gallina l'ha d'arrossegar fins al punt de sortida. Quan arriba la gallina s'ha de menjar el cuc.... a pessigolles!!!

PODRÀ EL CUC ESCAPAR-SE DE LA GALLINA?